New Archaeological - Diachronic Museum in the city of Chalkida Client :                                   MINISTRY OF CULTURE Budget:                                  9.300.000 euros Description:                           Full Study + Tender Documents Current stage:                       Under construction
       
     
 First price for the two stage architectural Competition by the Greek Ministry of Culture for the New Archaeological - Diachronic Museum in the city of Chalkida in Greece. (Reconstruction, Extension and Transforming the existing “Arethousa” building to a Diachronic Museum in the city of Chalkida. The New Archaeological - Diachronic Museum in the city of Chalkida has the listed building ‘ Arethusa ‘ repaired so as to restore its original form and simultaneously function as a modern museum. The shape of the land and the location of the existing building lead in to design the new building alongside the listed building. Because the two buildings must be connected essentially with two slightly sheltered areas, either side of the existing outbuildings southern side, connecting the different functions between them .Thus, the south face of the listed building is emerging as an exhibit from the inside of the band , enhancing the sense of timelessness exhibits . The building itself becomes an exhibit. At the same time, the south side of the building is protected and creates an environment in diffuse daylight for optimal bioclimatic behavior. The building was designed to be environmentally sustainable and energy-conserving.
       
     
140722_HMA_8784.jpg
       
     
140722_HMA_8783.jpg
       
     
140722_╬ΩM╬Σ_3487.jpg
       
     
  New Archaeological - Diachronic Museum in the city of Chalkida Client :                                   MINISTRY OF CULTURE Budget:                                  9.300.000 euros Description:                           Full Study + Tender Documents Current stage:                       Under construction
       
     

New Archaeological - Diachronic Museum in the city of Chalkida
Client :                                   MINISTRY OF CULTURE
Budget:                                  9.300.000 euros
Description:                           Full Study + Tender Documents
Current stage:                       Under construction

 First price for the two stage architectural Competition by the Greek Ministry of Culture for the New Archaeological - Diachronic Museum in the city of Chalkida in Greece. (Reconstruction, Extension and Transforming the existing “Arethousa” building to a Diachronic Museum in the city of Chalkida. The New Archaeological - Diachronic Museum in the city of Chalkida has the listed building ‘ Arethusa ‘ repaired so as to restore its original form and simultaneously function as a modern museum. The shape of the land and the location of the existing building lead in to design the new building alongside the listed building. Because the two buildings must be connected essentially with two slightly sheltered areas, either side of the existing outbuildings southern side, connecting the different functions between them .Thus, the south face of the listed building is emerging as an exhibit from the inside of the band , enhancing the sense of timelessness exhibits . The building itself becomes an exhibit. At the same time, the south side of the building is protected and creates an environment in diffuse daylight for optimal bioclimatic behavior. The building was designed to be environmentally sustainable and energy-conserving.
       
     

First price for the two stage architectural Competition by the Greek Ministry of Culture for the New Archaeological - Diachronic Museum in the city of Chalkida in Greece. (Reconstruction, Extension and Transforming the existing “Arethousa” building to a Diachronic Museum in the city of Chalkida.
The New Archaeological - Diachronic Museum in the city of Chalkida has the listed building ‘ Arethusa ‘ repaired so as to restore its original form and simultaneously function as a modern museum. The shape of the land and the location of the existing building lead in to design the new building alongside the listed building. Because the two buildings must be connected essentially with two slightly sheltered areas, either side of the existing outbuildings southern side, connecting the different functions between them .Thus, the south face of the listed building is emerging as an exhibit from the inside of the band , enhancing the sense of timelessness exhibits . The building itself becomes an exhibit. At the same time, the south side of the building is protected and creates an environment in diffuse daylight for optimal bioclimatic behavior. The building was designed to be environmentally sustainable and energy-conserving.

140722_HMA_8784.jpg
       
     
140722_HMA_8783.jpg
       
     
140722_╬ΩM╬Σ_3487.jpg